ANA SAYFA   KURUMSAL
REFERANSLAR
 
FAALİYETLER / Automation SCADA System

 

 

 

  

 Melso Otomasyon, 

 Endüstriyel ve Evsel Atık su Arıtma Tesisleri Otomasyonu  başta olmak üzere, Pompa İstasyonları, İçme Suyu Arıtma Tesisleri Otomasyonu gibi alanlarda Su Prosesine yoğunlaşmakla birlikte, Gıda, Ağaç, Demir Çelik, Çimento Sektörlerinde de çözümler sunmaktadır.  

    

Sistem Dizaynı - Tekliflendirme

 Projelerin başlangıç ​​aşamasında, gelen teklif taleplerinizi değerlendirir, gerekli görürseniz, sahada fizibilite araştırması yapar.

Teknik Şartname, P&ID, Ekipman ve Enstrüman listesi vb. Teknik sistemleriz, projenizin tüm ihtiyaçlarını analiz eder, prosesleri farklı, yüksek verimlilik sağlayan, ekonomik, optimum esneklik, etkin çözümler sunar. 

   

 

  

   

Sistem Yapılandırmasının çıkarılması:

 Projelerin Tasarım aşamasında, Proses Otomasyonu ve kontrol konusunda otuz yıl deneyimli uzman teknik ekibiyle, başta Siemens olmak üzere, Schneider,Abb,Rockwell gibi alanında lider markaların  otomasyon platformlarına kullanarak, projenize en uygun çözümü sunar. Proses ve Müşteri taleplerini göz ününde tutarak, bu platformlardan birinde karar alır en uygun Sistem Konfigürasyonunu çıkartır.

 

    

  Siemens Simatic S7 300/400-1200-1500 PLC , WinCC SCADA,  Simatic HMI Panelleri birinci önceliğimizdir.

 

 

PLC Programların yazımı:

 

Uygulama aşamasında proje gereklikleri doğrultusunda; FDS çıkartır , PLC Programlarını Ladder,STL,FBD,SCL ve CODESYS dillerinde yazar.

 

     

 


 

 

SCADA Grafik Ekranlarını oluşturur, programlarını yazar. Ofis Test ve Simülasyon istasyonlarında PLC&SCADA programlarının yazılım test ve simülasyonlarını yapar,bu aşamada sizin de testlere katılımınızı davet eder


LV Panoları;

 PLC ve SCADA Programlarına Paralel olarak LV panoları MDP-PFC-MCC-PLC-LCP Elektrik Projeleri hazırlanır, kendi Pano üretim alanlarımızda panoların montajları tamamlanır. FAT Testlerine hazır olur.

 

 FAT (Fabrika Kabul Testleri):

 

 MDP,PFC, MCC&PLC Panoları montaj bitiminde, Fabrika kabul Testi (FAT) prosedürlerini uygular, bu aşama sizi imalat atölyesine davet eder, Proje sorumlularınız gözetiminizde ve gerek duyulursa Bureau Veritas, Türk Loydu gibi firmalar gözetiminde, sitemin komple Elektriksel ve PLC&SCADA Testlerini tamamlar, FAT raporlarını hazırlar.

    

 

 

 

 

 

 

 

 

  

SAT (Saha Kabul Testleri):

Taahhüt kapsamı:  Güç ve Sinyal Kabloları, Kablo Taşıma sistemleri, Topraklama-Paratoner, Aydınlatma, Yangın, Telefon, CCTV vb. komple Elektrik işlerinin montaj kurulumunu yapar.Pano,Enstruman kablo uç bağlantıları ve testini yaparak devreye alır. Anahtar teslimi olarak teslim eder.

PLC  ile Saha I/O, Sinyal testleri, MDP-PFC-MCC-PLC-LCP komple LV Panoları sinyal ve elektriksel testleri yapar, Sürücü & SoftStarter , Enstrüman ve Cihazların Parametresini yapar.

SAT elektriksel testlerini tamamladıktan sonra kontrol odası SCADA bilgisayarı Grafik Ekranlarından Tesisin komple Kontrol ve Gözetlenmesi sağlar. 

Tesiste oluşan Arızalar, Alarm Ekranlarında, Tesise ait Basınç, Sıcaklık, Debi, Seviye vb. Proses değerleri Grafik ve Tablo formatında Trend ekranlarında, Tesis Proses değerleri, Raporları Raporlama Ekranlarından gözetlenmesini sağlar.

 

  

 

Kontrol Odasının düzenlenmesine destek verir SCADA Bilgisayar, Monitör ,Yazıcı  ve  UPS lerin kurulumunu yapar. PLC&SCADA haberleşmesinin sağlar, Saha kabul Testine (SAT) geçer, çekilen kabloların, Ekipman ve Enstrümanlara bağlantılarının doğruluğunu kontrol eder. Saha da Enstrümanların, parametre ve kalibrasyonun da destek verir.

 

 

  

 

 

Devreye alınan Tesisin Otomasyon bakım ekibinin eğitim hizmetlerine göre; Projeye ait PLC programları, SCADA Ekranları ve programları üzerinden İstanbul merkez eğitim salonlarında ve sahada eğitim verir. Bu yetenek; Sistemin oluşturduğu Arıza durumlarında ve planlı bakım periyotlarında; Sistemin Donanım ve Yazılımlarının nasıl değiştirileceği tüm ayrıntıları ile, PLC Programlama Bilgisayarı ve SCADA Bilgisayarlarında anlatılır, gösterilir. Tesis Operatörlerine SCADA ve Sistemi Nasıl Kontrol ve Gözetleme yapacakları eğitim verir. 

 

Eğitimler 

 

 

Tesisin devreye alınması sonrasında SAT raporlarının hazırları. Elektrik Projeleri As-Builtlerini, kullanıcı el kitaplarını ve eğitim dokümanlarını hazırlar, bu dokümanları bakım ekibi ve tesis operatörlerine teslim ederek, ortamdan çıkarılır. 

Melso Otomasyon, Devreye alınan, Tesisin ilk işletme aşamalarında, Tesisin özelliklerini artıracak her türlü yazılımsal ve donanımsal taleplerinizi hemen karşılayın. PLC ve SCADA yazılımlarında her türlü düzenleme, ilaveler için yerden ve uzaktan müdahale ile 7/24 saat destek ve servis sağlanmaktadır

For more info about the Project and Fotos :

www.facebook.com/m.otomasyon/photos

www.linkedin.com/in/melso-otomasyon-a-%C5%9F-56396586/details/projects/

www.linkedin.com/in/mustafa-%C3%A7etin-55b74926/details/projects/